Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Studenti půjdou po maturitě rovnou do předčasného důchodu!

Čeští občané se naučili chodit do předčasného důchodu, protože je to výhodné. Jedná se o dlouhodobý důsledek sociálně vstřícné politiky všech našich rozežraných vlád za posledních minimálně dvacet let, zejména však Babišovy vlády, v níž zastávala funkci ministryně práce a sociálních věcí paní Jana Maláčová (ČSSD).

Tato pipina proslula převratnou teorií, podle níž když budeme mít hodně úředníků, budeme mít vyšší příjmy do státního rozpočtu, protože i úředníci zatím platí daně. Díky svému strategickému myšlení byla Maláčová dlouhou dobu na prvním místě žebříčku Bizár české politiky (BČP). Aktuálně je však první příčka obsazena Olgou Richterovou (Piráti) za schopnost poslat do kolen akcie ČEZ kdykoliv je chce někdo z jejího příbuzenstva koupit.

Ale pojďme zpátky k důchodům. Dle dezinformátorů z Kavčích hor prosazuje stávající ministr práce a sociálních věcí traktorista Jurečka, aby do předčasného důchodu mohli odcházet studenti rovnou po maturitě. Tento tzv. superpředčasný důchod (po vzoru superhrubé mzdy) slibuje stát se hitem Fialovy vlády, která současně zvažuje vypuštění slova „práce“ z názvu Jurečkova úřadu a naopak jeho povinné zařazení do Slovníku cizích slov. Evropská unie již přes paní Christine Lagardeovou slíbila superpředčasný důchod financovat pomocí svého generátoru EUR umístěného ve فرانكفورت أم ماين. Vůdce opozičního hnutí ANO pan Babiš se nechal slyšet, že až zase bude u koryta, zavede supersuperpředčasný důchod pro každého občana počínaje datem jeho narození.

Markéta Pekarová Adamová jede na lyže

Jak již prosáklo do zpravodajství jiných obskurních serverů, předsedkyně Poslanecké sněmovny (PS) paní Pekarová Adamová nechce lyžovat SPOLU s ukrajinskými uprchlíky. Dle jejího vyjádření jde o snahu uvolnit rekreační zařízení v Krkonoších pro potřeby zaměstnanců PS, kteří jsou od nástupu Pekarové Adamové do vedení sněmovny vystaveni intelektuálně neinspirativnímu prostředí a potřebují si aspoň na pár dnů odfrknout mezi normálními lidmi. Dle našich zdrojů však hlavní důvod spočívá v tom, že Pekarová Adamová často padá z pomy a bojí se mezinárodní ostudy. Je možné, že vystěhování ukrajinských žen a dětí se neobejde bez incidentu. Jejich mluvčí již připustila, že lyžovat nebudou, protože nemají ani lyžáky ani lyže a kupodivu ani peníze na krkonošskou drahotu, ale stále mají hole. O dalším vývoji kauzy vás budeme informovat.

Země Evropské unie zastropovaly ceny ruské ropy

Státy EU se aktuálně dohodly na stanovení maximální ceny ruské ropy. Tento strop je plně v souladu s platnými bruselskými směrnicemi, kdy cenu neurčuje ani neexistující trh ani případná bilaterální dohoda mezi prodávajícím a kupujícím, ale byrokrat. Podle našich zpráv zatím ruský prezident Putin nijak oficiálně nereagoval, protože se od vyhlášení cenového stropu na svou vlastní ropu dusí smíchy.

Obdobným příkladem naprosté úřední stupidity je nedávná tristní snaha maďarské vlády zastropovat v zemi ceny paliv, na což jejich dodavatelé překvapivě reagovali nedodáváním, čímž doslova a do písmene popřeli sami sebe. Maďarsko tak mílovými kroky nakročilo směrem ke světlým zeleným zítřkům a konečně šlo chvíli s námi a nikoliv proti nám. Bohužel zpátečnický Orbán si pozdě ale přece uvědomil svůj omyl a regulace cen již není v platnosti. Jako kdyby nevěděl, že ceny už na věčné časy určuje Evropská komise a nikdy jinak na burze v Lipsku, dodává naše redakce.

  • Sdílet: