Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Teror v Jeruzalémě. Zajímá to vůbec někoho?

Blízkovýchodní konflikt

Představte si, že stojíte na chodníku a se třemi přáteli o něčem diskutujete. Pak se přiřítí bílé osobní auto, vaše přátele nabere na kapotu, vymrští je do vzduchu a pokračuje do prudké pravotočivé zatáčky.


Po pár metrech narazí do zaparkovaných vozidel, načež z něj vystoupí dva arabští mladíci – mírumilovní Palestinci, jak jinak – jeden drží v ruce samopal Carlo (svépomocně vyráběná napodobenina švédského samopalu Carl Gustav m/45), míří na lidi, kteří předchozí útok přežili… a pak přijde neuvěřitelné štěstí v neštěstí. Zbraň nefunguje, zasekla se. Arabové se dávají na útěk, cestou samopal odhodí a ukryjí se v zavřeném obchodě. Zanedlouho jsou policií dopadeni. Pocházejí z Hebronu, města pod správou Palestinské autonomie.

Stalo se v pondělí 22. dubna 2024 v Jeruzalémě (západní část města, čtvrť Romema, ulice Tchelet Mordechaj). Se západem slunce téhož dne začíná osmidenní židovský svátek Pesach.

Každodenní izraelská realita. Teror, teror a znovu teror. Raketové útoky vedené z Pásma Gazy, na severu z Libanonu, z jihu provokace jemenských Hútiů, dále individuální teror za použití střelných zbraní, kamenů, nožů a seker, dříve se vyskytovali ve větší míře sebevražední atentátníci, nedávno agresivní útok Íránu proti Izraeli. Můžeme se ptát. Jaké by byly oběti a škody, kdyby Izrael spolu se spojenci (USA, Spojené království, Francie) a za přispění Jordánska nezlikvidoval 99 procent z více než tří stovek íránských střel? Kolik by bylo obětí, kdyby se Arabům z Hebronu samopal nezasekl?

Izrael je soustavně stavěn na pranýř. Ve vyjádření politiků mnoha zemí, v OSN, v médiích, na propalestinských demonstracích, tak jako naposledy v neděli 21. dubna v Praze. Viděli jsme tam spoustu vlajek Palestinské autonomie, bezpočet nejrůznějších transparentů, dokonce tam kdosi „inteligentní“ přinesl vlajku hnutí LGBTQ+ (patrně netuší, jak se v islámských režimech s příslušníky této komunity zachází), ale o permanentním teroru Arabů proti Izraelcům se tam nedozvíme, stejně jako o prapříčině současné války v Gaze, masakru ze 7. 10. 2023 a gangsterského únosu víc než 250 nevinných z jižního Izraele do Pásma Gazy, kde jich je na 130 stále drženo v nelidských podmínkách kdesi v tunelech.

Zajímá toto palestinskoarabské islamistické barbarství ještě někoho? Jak se promítne dnešní (22. 4.) teror v Jeruzalémě do západního uvažování při hodnocení letitého arabsko-izraelského konfliktu? Marné otázky ve zvráceném světě.

Video ze zmíněného útoku pořízené bezpečnostní kamerou je k dispozici v článku na tomto odkazu níže. Děkuji všem, kdo ho zhlédnou.

https://www.timesofisrael.com/three-lightly-hurt-in-jerusalem-car-ramming-police-searching-for-suspects/

  • Sdílet: