Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

K novému videu unesené Noy Argamaniové

Válka v Gaze

Šestadvacetiletá Noa Argamaniová je jednou z těch mladých žen, které na izraelském hudebním festivalu Supernova loni 7. října nebyly zavražděny, ale gangstersky uneseny do Pásma Gazy.


Neměla takové štěstí jako jiné ženy a dívky: během příměří z konce listopadu 2023 se na svobodu nedostala a dál je držena v teroristickém pekle spolu s dalšími 130 nevinnými. Vlastně ani nevíme, jestli je naživu. Tragédii tohoto příběhu dokresluje skutečnost, že její matka Liora má rakovinu mozku v terminálním stadiu a jejím jediným přáním je naposledy svoji jedinou dcetu obejmout.

zajímá to ale barbary Hamasu? Zajímá to propalestinské aktivisty ve světě i u nás? Zajímá to signatáře petice „Artist4Ceasefire“?

Už loni v říjnu se objevily záběry unášené Noy, jak zoufalé volá svého přítele Avinatana o pomoc. Avinatan Or byl na hudební párty s ní a také on byl gangstery Hamasu unesen.

V pátek 12. dubna 2024 přinesl server britského deníku Daily Mail nové video [1] z únosu Noy Argamaniové. Vidíme, že je z místa, kde se s přítelem ukrývali, odvážena dvěma muži v civilu na motocyklu. Jeden z nich jí navléká na hlavu černou igelitku. Kolem se pohybuje dalších asi deset civilistů, byť někteří ozbrojeni automatickými puškami. V uniformně příslušník nějakého ozbrojeného sboru není nikdo.

Mám v této souvislosti několik otázek. Kdo z nich je terorista Hamasu a kdo „nevinný“ civilista? Jak se to pozná? Pakliže by izraelská armáda některé z nich zlikvidovala, do které statistiky je gazské ministerstvo zdravotnictví zařadí? Mezi oněch údajně víc než 33 tisíc civilních obětí? A až budou propalestinští aktivisté ronit slzy nad těmito mrtvými, uvědomí si, že litují také gangstery, kteří páchají nelidská zvěrstva na skutečně nevinných? Jak by takový zpěvák a herec Tomáš Klus hovořil, kdyby teroristé unesli některou z jeho dvou dcer za hranice a tam ji nekonečné měsíce drželi kdesi v podzemí? A kdyby se česká armáda po nějakém „7. říjnu“ spáchaném u nás odhodlala k vojenské akci, také by se přednostně zajímal o osud tamních civilistů, z nichž někteří by mohli být i únosci jeho dítěte?

Závěrem modelová situace, která ovšem vychází z krvavé reality 7. října 2023. Kdyby propalestinskému aktivistovi v době nepřítomnosti gangsterští arabští teroristé, zvířata v lidské podobě, přepadli rodinný dům, jeho matku bez léků, které užívá, odvlekli spolu s jednou z jeho tří dcer a v zajetí dceru pohlavně zneužívali, kdyby znásilnili a zavraždili jeho manželku, kdyby znásilnili jeho druhou dceru a pak jí zaživa uřízli ňadro a rozstříleli intimní partie než ji zavraždili, kdyby miminko jeho třetí dcery před jejíma očima zaživa upálili a kdyby při odchodu příbytek vykradli a zapálili, jsem si jist, že by nás tento propalestinský aktivista propalestinským aktivistou být přestal. A pokud ne, prozradil by sám na sebe jedno: že je vyšinutým protiizraelským fanatikem.

ODKAZ

(Otevřít v prohlížeči)

[1]

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13301189/terrifying-footage-moment-israeli-hostage-hamas-gaza-october.html

  • Sdílet: