Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Vrtěti psem

konspirační teorie (?)

Podcenění soupeře je často způsobeno pocitem vlastní chytrosti. Jak to tedy je s "hloupostí politiků"?


O nesmyslnosti nařízení ohledně koronaviru toho bylo již napsáno mnoho. Do jisté doby to byl jen názor proti názoru, později byli často předkládány nepopiratelné důkazy, studie o zbytečnosti či dokonce škodlivosti nařízení...Přesto jsou stále země, kde očkování je jediný způsob boje, Čína má stále lockdowny, připravují se nové očkovací látky...

O nových zdrojích bezemisních energií a důsledku jejich používání jakbysmet. Závislost na ruských zdrojích plynu vyměníme za závislost na materiálu k výrobě alternativních zdrojů energie, jehož dominantním dovozcem je stejně nestabilní Čína. A to nemluvím o nestabilitě takových zdrojů. Jeden z důsledků nestability je např. ZDE

To vše vidíme. A vidí to nejen vysokoškolsky vzdělaní lidé. Vidí to i lidé, kteří běžně přemýšlí nad důsledky takových činů. A často si ulevíme nad nebetyčnou hloupostí představitelů státu, EU, USA (dosaďte si dle svého uvážení). Jenže.

Co nás vede k zjednodušujícímu závěru, že my prostí občané vidíme to co vysokoškolsky (ne třeba technicky zdatní, nicméně se spoustou externích poradců) vzdělaní s rozhledem nevidí? Máme my patent na rozum a hlupáci jsou jen v politických funkcích? Není na čase se zamyslet nad povzdechem "Jak můžou být tak hloupí?" Pokud totiž nejsou hloupí, pak je potřeba přijmout nějakou z konspiračních teorií, nebo vymýšlet vlastní. Např. výroba elektroaut má za cíl nikoliv zlepšit životní prostředí, ale vzhledem k ceně el.-aut omezit jejich počet a tím vyřešit parkovací situaci měst, decentralizaci výroby. A navléknout to jako ekologickou aktivitu je pro lidi přijatelnější. Atd. Vrtěti psem.

Každopádně bychom měli zkusit přijmout fakt, že o nesmyslnosti svých skutků ví. A bez obalu na rovinu bez politické korektnosti chtít slyšet odpověď na otázku: Proč to doopravdy děláte? Otázkou za sto bodů je ovšem to, kdo se bude ptát a kdo bude vyžadovat jasnou odpověď. Možné téma a body pro politickou stranu, která tu odvahu bude mít.

  • Sdílet: