Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Sjednocení opozice je nutnost. Napište jim

politika


Volby jasně ukázaly, jak to dopadá, když je opozice nejednotná a nespolupracuje. Rovněž se nedaří přesvědčit většinové obyvatelstvo, že opoziční scéna je důvěryhodná a nabízí lepší alternativu. Důvodem je množství hnutí a skupin, z nichž žádnému se nedaří prorazit do hlavního proudu a získat si pozornost, nebo dokonce spolu soupeří o příznivce.

Zcela jiná situace by nastala, kdyby se všechny tyto síly sjednotily, přestaly se vůči sobě vymezovat a vystupovaly organizovaně, nekonkurovaly si, nýbrž by se podporovaly, podaly by jasný cíl a záměr. Společně učiněná prohlášení by měla větší váhu a dostala by se do většího množství médií. Mohlo by se zjistit, že lidí nespokojených s vládou je docela velká část, a výsledky by se markantně projevily i v budoucích volbách.

Sjednocení odporu proti vládě a současné politice by bylo milníkem, který by odstartoval potřebné změny ve společnosti a pomohl by novým lidem dostat se do popředí, vyvolat širokou diskuzi a konečně zlepšit situaci.

Spojení sil opozice je však pouze začátkem a nutnou podmínkou všech těchto scénářů, pokud by se měly naplnit.

Pokud si výše uvedené přejete, napište představitelům opozičních a vlasteneckých hnutí a vyzvěte je, aby spojili síly, aby spolu jednali a aby iniciovali vznik celospolečenského občanského hnutí.

Vyzvěte je jmenovitě a neodkladně:

⦁ k učinění kroků, které by měly vést ke sjednocení opoziční scény a vlasteneckých hnutí

⦁ uspořádání konference, kde by se zástupci opozičních stran a spolků sešli a jednali spolu

⦁ aby přišli se společným řešením a dohodli se na jednotném postupu

⦁ volbami též mohou být stanoveni mluvčí nebo reprezentanti tohoto hnutí, případně společní kandidáti, koalice, stínoví ministři, atd.

Tento text i jeho části je povoleno sdílet.

  • Sdílet: