Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Zřiďme Fond národní obnovy z dobrovolných darů


Už dlouho lidé nepodnikli něco z vlastní iniciativy, nýbrž si zvykli být jen pasivními příjemci různých rozhodnutí shora, většinou od Vlády, ministerstev, úřadů. Zapojte opět národ do procesu, kdy si bude sám sobě pomáhat a aktivně se zapojí do obnovných procesů, např. vytvořením Fondu pro účely podpory domácího drobného podnikání, zdravé, ekologické výroby a zemědělství, obnovy řemesel, záchrany národního bohatství, dovedností, majetku a půdy, zajištění soběstačnosti, a pro účely pomoci těm, kterým stát nepomáhá.

Prosíme, vyzvěte odborníky, aktivisty a hodnověrné osobnosti, aby organizačně zaštítili tento projekt, včetně jeho kontroly, výběru peněžních příspěvků, rozhodování o jejich využití a provozu na stanovené účely. Pokud se nashromáždí větší množství financí, bude možné provádět investice do potřebných míst, do prospěšných a obecně užitečných projektů, chytrým, podnikavým, pracovitým lidem, lidovým výrobcům, farmářům, kterým by bylo pomoženo v podnikání, prodeji a distribuci jejich zboží, a dalším.

V případě války proti Rusku lidé aktivně zaslali podle oficiálních zpráv snad asi dvě miliardy, určené na zbraně, čímž se ještě chlubili. Kdyby stejná částka byla zaslaná ne na zbraně, ale na vytvoření národního fondu pro obnovu, s takovým množstvím peněz by bylo možné uskutečnit ledacos, jak bylo výše řečeno, od investic do tradičního českého podnikání, zřízení farem, výkupu půdy, zajištění vody, až po provoz nezávislých médií. Chytře poskytnuté investice a půjčky by časem přinesly zisky a další prostředky. Používány by byly výhradně na české projekty.

Tato výzva je určena odborníkům, kteří jsou si vědomi problémů, kterým naše země čelí a nečinností Vlády vůči nim, stejně tak spolkům i jednotlivým aktivistům a nezávislým politickým stranám s pronárodním programem. Napříště, prosím, namísto abychom zasílali příspěvky na tank či houfnice, zasílejme peníze do společného Fondu národní obnovy, který by měl pomáhat tam, kde stát selhává a Vláda nemá zájem se starat. Z dobrovolných příspěvků, od lidí, pro lidi.

Výhodou takové sbírky by bylo upevnění národní solidarity, podpora domácího podníkání, kreativity, zvýšení nezávislosti, obnovení zájmu o věci veřejné. Pokud bude rozumně spravován, získá si dobré povědomí a respekt a větší podporu, s níž bude moci časem vytvářet rozsáhlejší investice. Důležitou podmínkou bude zachovat po všechnu dobu fungování původní účely a národní povahu vlastnictví Fondu.

Pošlete, prosím, dále, těm, kterým je článek určen a koho by mohl zajímat.

Ing. Ladislav Zelinka

  • Sdílet: