Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Pane Půdo: Pobavil jste mě

Osobní

Pan Radek Půda v reakci na můj článek o učitelce M. Bednářové napsal, že mne již delší dobu vnímá jako nasazeného blogera - nasazeného na prosazování správných světonázorů.


Sice připouští, že blogy mohu psát „ze srdce“, ale on sám si to nemyslí.

Svým příspěvkem odhalil své alternativní myšlení, zcela odtržené od reality. Řečeno na rovinu, jako chlap chlapovi, pan Půda věří vlastnímu nesmyslu, aniž by pro to, co hlásá, měl sebemenší důkaz. Podobný dojem mám, když jsem někdy, spíše nuceně, protože mě oblast fantasmagorií nezajímá, konfrontován s jinými tvrzeními z alternativní scény.

Přesvědčení pana Půdy postrádá jeden základní argument. Jsem-li zde „nasazen“, abych prosazoval správné názory, pak by měl také říci, kdo mě sem (do Blogosvěta) nasadil a tedy koho správné názory mám prosazovat. Tady samozřejmě musí pan Půda přiznat „nulovou argumentační variantu“, protože to, co si myslí, je absolutní nesmysl.

Důvod mé přítomnosti na Blogosvětě je docela jiný a mnohem prozaičtější. Nejde o žádnou misi kohosi tajemného, kdo si snad přeje, aby se zde objevovaly „ty jediné správné názory“. Pravda je taková, že když jsem působil na blogu iDNES (od roku 2012, předtím jsem psal blogy na Lidovkách.cz), došlo mezi mnou a administrací k rozporu týkajícímu se autorských práv na obrazové materiály přebírané z jiných internetových servetů. Administrace drží názor, že jsem tyto materiály (ačkoli jsem vždy řádně uvedl jejich původ a sám jsem přesvědčen, že dle paragrafu 34b platného autorského zákona moje aktivita možná je) používal v rozporu s kodexem blogera, a proto mě před více než rokem potrestala doživotním vyřazením z hlavní blogerské stránky iDNES.

Protože jsem ale kvůli tomuto incidentu nepřestal být blogerem, hledal jsem nové působiště a má volba padla na Echo24 a jeho Blogosvět. Čili: žádné „nasazení“ mé osoby neexistuje. Jsem nezávislý bloger, který zde publikuje „ze srdce“, tedy v souladu se svými celoživotními názory, osobní křesťanskou vírou a politickým přesvědčením (považuji se za pravicového konzervativce, dle ankety projektu Politický kompas se nacházím na pravolevé škále 3,7 bodu vpravo od středu (na desetibodové stupnici od tohoto středu) a na ose libertariánství - diktatura mě kompas umístil na centristickou pozici. Je to samozřejmě orientační, ale jiné „měření“ k dispozici nemám. Názory zde zveřejněné jsou mé vlastní, pokud někoho cituji, vždy to řádně uvedu.

Závěr. Interpretace pana Půdy ohledně mého působení zde je zcela mylná. Je jeho věcí, jestli věří nebo nevěří tomu, že Američané přistáli na Měsíci, nicméně popírání této vědecky dokázané skutečnosti vypovídá o mnohém. Tímto způsobem lze totiž zpochybnit úplně všechno, dojmy ztotožnit s pojmy, lež vydávat za názor – a vykládat pohádku o tom, že Stejskal byl do tohoto prostoru „nasazen“.

Jsem upřímně rád, že nepatřím do světa takto uvažujících.

P. S. Teorie o mém „nasazení“ mě nicméně pobavila. Stejně jako tvrzení jiných diskutujících na jiných serverech, že jako bloger publikuji za peníze. Další nesmysl. Blogerství je, alespoň v mém případě, aktivita veskrze dobrovolná.

  • Sdílet: