Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Nadutost Němců nezná mezí

Okupují nás, zbavují práva spolurozhodovat

Když jsem v roce 1972 odcházela z Pelhřimova do pohraničí, studovat do Prachatic a pak s manželem bydlet na Šumavu, kousek od hranic, maminka si zoufala: ´Počkejte, až vás zase poženou´. Zažila, jak Němci hnali české lidi pryč a prohlásili naše pohraničí za své území. Jak Němci u nás žijící Hitlera vítali coby svého zachránce a ochranitele, jak vstupovali do německých spolků, jak věděli komu se klanět a po kom šlapat. ´Mami, co blbneš, je jiná doba´, smála jsem se jí.


Pak jsem se divila, proč Němci pořád volí Merkelovou, když jim do země nazvala všechny zájemce z Afriky – a tato šílenost jim přerůstala přes hlavu. Až jsem v novinách četla, že Němci svou vůdkyni milují, protože ostatní státníky ´zmákne´. Je nad nimi.

A proč jsou u nás lidi na vedoucích postech ubožáci, kteří ustupují aroganci těch, kteří nám tu před pár lety vládli coby ´nadlidi´ a hned po vyhlazení Židů plánovali vyhladit nás coby póvl jim v jejich plánech překážející? Vojensky se jim to před pár lety nepovedlo, ale čas pokročil a zmáknout malý národ se dá i jinak: vezmeme ho do spolku. Do spolku, který prohlásíme za partnerství rovnoprávných států a pak si z pozice velikosti prosadíme, aby jejich hlas byl nula. Aby mohli jediné: nás poslouchat. Aby mlčeli. Zbavíme je práva spolupodílet se na spolku. Že jsme jim věřili? Že jsme si mysleli, že bychom s nimi mohli být rovnocenní? Tomu mohl věřit pouze hlupák. Hlupák věří v dobrý úmysl – lump koná.

Německá vláda na podzim 2021 zahrnula do své koaliční smlouvy změnu EU. S Francouzi pak EU představili návrh změn EU. V rámci nových rozhodovacích nástrojů budou moci v EU činit téměř jakákoliv rozhodnutí sami.

Kdo by se otravoval s naším malým národem? Ten ať mlčí, snad si někdy nemyslel, že by s námi byl na jedné úrovni.

Ústavní výbor EU odhlasovat zrušení práva veta a odebrání dalších kompetencí evropským státům, právo veta by se mělo zrušit až v 65 oblastech unijního práva.

Ovce ovcí zůstane – i když jde na porážku. A že český národ je už zase okupovaný, jsou okleštěna jeho práva a může jediné: mlčet a poslouchat nadlidi?

To si nesmíme nechat líbit.

  • Sdílet: