Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Hlavní hygienička a Hospodin

Zjevené pravdy, liturgie a magického myšlení


K naší hlavní hygieničce se ještě nedostala zpráva, že nošení roušek a respirátorů má pravděpodobně malý či žádný vliv na šíření respiračních infekcí. Tento závěr přinesla rozsáhlá metastudie z dílny Cochranovské společnosti – Meccy medicíny založené na důkazech – kterou se normální hlavní hygienici v normálních zemí řídí. O této studii jsme přinesli zprávu na stránkách SMIS již téměř před rokem. Kolegyně Svrčinová však zřejmě SMIS nečte a o Cochranovské společnosti neví, proto na serveru Seznam.cz šíří dezinformace.

Zdatně jí sekunduje ministr Vlastimil Leopard Válek, který praví: „Doporučuji všem občanům, kteří jsou starší, tak jako já, mají nadváhu, tak jako já, a kteří mají některé komorbidity – onemocnění srdce nebo poruchy imunity –, aby se jako já nechali naočkovat“.

Domnívám se, že na našem území je – Hospodin budiž pochválen – jen velice málo takových lidí jako je pan ministr, tedy jeho rada snad nenapáchá příliš mnoho škod.

Nejlépe celý tento skvost angažované žurnalistiky na seznamu shrnul jeden z diskutérů, který napsal, že počká, až co Flégr. Prý mrzne jak v Rusku, takže se ušetří za mrazáky.

  • Sdílet: