Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

V zápalu debaty (Aktualizováno!)

Podobně jako mnozí další, i naše redakce cítí potřebu se s jednodenním zpožděním omluvit za nesprávné informace uvedené níže v textu, nebojíme se dokonce říci dezinformace. Na svou omluvu uvádíme, že jsme všechny dezinformace vypustili takříkajíc "v zápalu debaty". Nejvýraznější dezinformace, která si žádá omluvu, je tvrzení, že pro potřeby výběrového řízení vypsaného Ministerstvem vnitra na školení je požadován čistý trestní rejstřík školitele. Nic takového není požadováno! Naše redakce věří, že další dezinformace odhalí inteligentní čtenáři sami a hlupáci tento blog nečtou, případně se mohou doptat na Ministerstvu vnitra ČR, které má boj s dezinfomacemi zmáknuté takříkajíc z první ruky.


Ministr vnitra a gymnaziální učitel Vít Rakušan dnes besedoval s občany v Sokolově. Atmosféra v sále byla rozjitřená, zejména poté, co Rakušan oznámil, že česká vláda chystá zestátnění ČEZu, a že by to ráda stihla ještě v tomto volebním období. Ještě ten večer Rakušan na sociální síti X uvedl, že vláda nic takového nechystá a prohlášení o zestátnění ČEZu učinil „v zápalu debaty a že se omlouvá“. Česká národní banka coby dozorový orgán finančního trhu na Rakušanovo prohlášení nijak nereagovala, protože úředníci jsou až do odvolání zaneprázdněni přihlašováním svých potomků na střední školy v novém digitálním systému. Podle zpráv naší redakce vypsalo Ministerstvo vnitra veřejnou zakázku na školení pro jednu osobu na téma "Úvod do ekonomie pro humanitní vzdělance". Zájemci musí mít čistý trestní rejstřík a silný žaludek, znalost ekonomie není požadována.

Debra Anne Haaland, ministryně vnitra ve vládě Joe Bidena, dnes besedovala s občany v texaském Falcon Heights. Atmosféra v poušti byla klidná, protože na zástupce Bidenovy administrativy nejsou v Texasu už dávno zvědaví, takže kromě pisálků ze CNN nikdo nepřišel. Haalandová na kamery oznámila, že americká vláda chystá zestátnění společnosti General Electric, a že by to ráda stihla ještě než Biden umře, což nejen dle komentátorů Fox News znamená o tomto víkendu. Ačkoliv CNN přenos okamžitě přerušila a Haalandová ještě ten večer na sociální síti X uvedla, že vláda nic takového nechystá a prohlášení o zestátnění General Electric učinila „v zápalu debaty v prázdné poušti a že se omlouvá“, zahájila americká Komise pro kontrolu cenných papírů v reakci na její vyjádření vyšetřování. Haalandová se mezitím pokusila uprchnout do Mexika. Byla zadržena texaskou národní gardou, protože jejím členům bylo nápadné, že jako jediná leze skrz ostnatý drát v protisměru.

Bývalá německá kancléřka Angela Merkelová dnes v rámci neformální a na síti X streamované besedy s občany v braniborském Falkenbergu uvedla, že návrh na uzavření německých jaderných elektráren byl svého času vyřčen „v zápalu debaty a že se omlouvá, protože to wir schaffen das …“. Přenos byl v tu chvíli přerušen, protože vypadl nebo byl vypadnut proud, pámbu ví, které vysvětlení je lepší. Podle dostupných informací se zdá, že poslední věta kancléřky nebyla dokončena a vypadlo z ní jedno zakázané slůvko na „n“ (nejedná se o negra). Alespoň to shodně na sociálních sítích uvedlo několik posluchačů debaty, kteří byli přímo v sále, předtím, než jim byly zabaveny mobily. Informaci nelze potvrdit, neboť příspěvky na sociálních sítích se někam ztratily ale hlavně na základě nálezu Spolkového úřadu pro ochranu ústavy byli všichni účastníci debaty vlastnící telefon rozpoznáni jako ultrapravicoví dezinformátoři s vazbami na Rusko a jako takoví jsou nyní až do odvolání internováni v CO2 komorách. Propustit by je mohl pouze Robert Habeck, spolkový ministr pro hospodářství, ochranu klimatu a plyny všeobecně, ale ten je už dva týdny německými ultrapravicovými zemědělci s vazbami na Rusko internován na ultrapravicovém trajektu s vazbami na Rusko v ultrapravicovém Baltském moři s vazbami na Rusko.

Ruský prezident Vladimír Putin dnes besedoval s občany v Соколове. Atmosféra v sále byla rozjitřená, zejména poté, co Putin oznámil, že jeho vláda chystá vyhlášení války Polsku, a že by to ráda stihla ještě v tomto volebním období. Ještě ten večer Putin na sociální síti VKontakte uvedl, že jeho vláda nic takového nechystá a prohlášení o plánovaném napadení Polska učinil „v zápalu debaty sám se sebou a že se omlouvá“. Dodal, že si to sám se sebou v koalici vyříká. Závěrem konstatoval, že je mu líto, že na Varšavu mezitím kdovíproč a kdovíodkud dopadají ruské střely Kinžal. Podezřelá je především Čína. Velitelství NATO se k celé záležitosti vyjádří kvůli nadcházejícímu víkendu až v pondělí ráno, jinak by mu hrozil postih Evropské komise za nedodržování předepsané pracovní doby.

Český premiér Petr Fiala v reakci na všechny tyto události konstatoval, že bychom se neměli vzájemně překvapovat.

  • Sdílet: