Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Texaský generální prokurátor žaluje firmu Pfizer

Hlas lůzy z kanálu informuje:


Tuto zprávu asi v mainstreamových médiích nenajdete. Pro akcionáře je však zřejmě zajímavá, proto se objevila na dvou peněžních portálech: web kurzy.cz, a web Fio banky, který informuje o poklesu kurzu akcií firmy Pfizer o téměř šest procent.

Důvodů žaloby je několik a jsou svázány do úhledného balíčku.

PRVNÍ

Prvním důvodem je klamavá reklama a zkreslování účinnosti vakcíny. Vzpomínáte, jak se Pfizer chlubil, že účinnost jeho vakcíny je 95 procent? Šlo však o relativní účinnost. Absolutní účinnost byla již na začátku, podle registrační studie Pfizeru, jen asi 0,83 procent. Jistě uznáte, že je to sakramentský rozdíl. My, lůza z kanálu, jsme o rozdílech mezi relativní a absolutní účinností opakovaně psali a přednášeli, ale nikdo nás neposlouchal. Díky Bohu se teď pochlapil texaský prokurátor. Uvidíme, jak bude proces probíhat. V případě výhry by precedens mohl být bolestivý pro všechny farmaceutické firmy. Ony nás totiž balamutí relativní účinností opakovaně a vytrvale u mnoha produktů.

Mimochodem, i ta vychvalovaná relativní účinnost neměla dlouhého trvání. Firmy dokonce na začátku tvrdily, že účinnost je stoprocentní. A skončily jako sedláci u Chlumce. Vřele doporučuji shlédnutí tohoto devadesátivteřinového videa, které zveřejnil mimo jiné na Twitteru Elon Musk.

DRUHÝ

Zavádějící tvrzení firmy Pfizer, že ochrana vakcínou je trvalá. I když její zástupci věděli, že mají data jen z dvouměsíčního sledování.

TŘETÍ

Vakcína prý měla chránit před přenosem infekce, i když vědci Pfizeru od počátku věděli, že to nikdy nezkoumali. Tady si dovolím ocitovat: „Navzdory skutečnosti, že klinická studie nedokázala změřit, zda vakcína chrání před přenosem, Pfizer se pustil do kampaně s cílem zastrašit veřejnost, aby si vakcínu pořídila jako nezbytné opatření k ochraně svých blízkých.“

ČTVRTÝ

Cituji prokurátora (automatický překlad): „Jak Pfizer reagoval, když se ukázalo, že vakcína selhává a životaschopnost jeho dojné krávy je ohrožena? Zastrašováním těch, kteří šíří pravdu, a spiknutím za účelem cenzury jeho kritiků. Pfizer označil za „zločince“ ty, kteří šíří fakta o vakcíně. Obvinil je z šíření „dezinformací“. A donutil platformy sociálních médií, aby umlčely prominentní hlasatele pravdy.“

Ano, o cenzuře už sám něco vím. Naposledy byl cenzurou postižen seminář v parlamentu – ale o tom až příště.

Prokurátor Ken Paxton na závěr tiskové zprávy dodává: „Usilujeme o spravedlnost pro obyvatele Texasu, z nichž mnozí byli tyranským nařízením o očkování donuceni k užívání vadného výrobku prodávaného pomocí lží.“

Lůzy hlas zdraví vás. VČ

P.S. Stejný prokurátor žaluje firmy Pfizer a Tris Pharma za podvody s dětským lékem na ADHD. Koneckonců o kriminální minulosti Pfizeru jsem už jednou psal, a nebylo to naposledy.

Člen kanálové lůzy
  • Sdílet: