Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Svoboda projevu i po projevu

svobody projevu

Několik poznatků ze semináře, který se konal na půdě Senátu v Zeleném salónku


Nejprve bych chtěla ještě jednou poděkovat paní senátorce Daniele Kovářové, že setkání lidí, kteří z posledních sil drží pomyslnou bránu svobody slova, uspořádala.

Kde vidím základní problém, aneb proč svobodu projevu ztrácíme?

Propaganda

Lidé, kteří beztrestně lžou, nepravdivě nálepkují a osočují nevinné lidi z šíření dezinformací, jsou sami dezinformátory a manipulátory. A mnohokrát usvědčenými. Tyto osoby zejména třeba z webu Manipulátoři.cz berou vládní organizace a nadnárodní společnosti, jako je například Facebook, za relevantní zdroj informací.

Nevyváženost a indoktrinace

Na semináři zazněla věta, že „škola je posledním neovlivněným prostorem, pokladnicí ideálů“

Měla by být, ale není. A tam by se mělo začít za svobodu slova bojovat, škola je na prvním místě a objektivita a nestrannost vyučujících je už dost na hraně. Možná i za hranou. Všichni jsme viděli ten humbuk před prezidentskými volbami:

„ty volíš Babiše“ – po kladné odpovědi přišel minimálně úšklebek. Zaznívaly také nenápadné projevy vyučujících jako „ doufám, že všichni volíte Pavla“. Nebo „nikdo snad nevolí Babiše..“ samozřejmě, že děti už se pak nepřiznaly.

Dalším takovým úkazem jsou levicové nebo chcete-li prounijní,provládní a českotelevizní masírky na školách. V Gymnáziu na Zatlance, tam měl například před pár lety přednášku o fungování Václav Moravec. Těch selhání nejen na tomto pražském gymnáziu je samozřejmě více, jen je nemonitoruji všechny.

A nemusím chodit daleko pro debatu s názvem Ženy v politice, jejíž hlavními aktérky byly Adéla Šípová, Markéta Pekarová a Jana Černochová -tato akce se konala před týdnem v Základní škole, v Roztokách u Prahy.

Škola se sice od akce distancovala,s tím, že jen poskytla prostory, otázkou ale zůstává, co by se stalo, kdyby si pro stejné účely chtěl pronajmout prostory Jindřich Rajchl, Tomio Okamura nebo Andrej Babiš.

Rozjetý vlak s nekorigovanou nenávistí, legitimizovaný vládními organizacemi

Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého (i v textové nebo virtuální formě) – nelze nesouhlasit.

Ale těžko se dohledává takový virtuální narušitel vašeho osobního prostoru, když vás dehonestuje, uráží a ohrožuje pod falešným jménem, fotkou, celkově pod falešnou identitou. Proto si vážím každého, kdo veřejně vystupuje pod vlastním jménem a navíc ještě proti mainstreamu.

Největší takovou bahenní platformou je sociální síť Twitter. Je to místo, kde vám přišijou i vraždu svojí neexistující tetičky, nebo že jste někomu sežrali psa, a zaživa a před tím ho ještě znásilnili. Opravdu semeniště bizáru, které není vhodné pro slabší povahy.

O TO HORŠÍ je, když tam někdo pod vlastní identitou podněcuje k nenávisti a šíři lži. Ale čemu se divit, když se na této platformě i ministryně obrany vyjadřuje jako prostitutka, co se právě probudila u rozlitý zelený v pátý cenový.

Současnému stav společnosti vlastně naprosto koresponduje s touto fekální platformou na, které mají oficiální účty vládní organizace, ministři a prezidenti.

Cedulka
Svoboda projevu i po projevu · Foto: Jordanka Jirásková

  • Sdílet: