Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Regresní terapie Danuše Nerudové

Mediální lobotomie je tady. Léčbě šílenství dospělých v posledních letech roste drtivá konkurence.


V člověčí oblasti nemusíme ani do vysoké politiky. Na konflikt stačí vztah dvou lidí – např. manželství. Představte si, že by odborník - psychoterapeut v kolizním vztahu, který dva lidé přináší, prohlásil: „tady je vědecky jasné, že manžel (nebo cokoliv, co manželem bude v budoucnu) má pravdu!“

Konflikt končí, všichni jsou spokojení. Odborník vědecky zasáhl, je nositelem pravdy, manžel jásá a manželka (nebo cokoliv, co manželkou bude v budoucnu) obdivuje odhalení své nepravdy. Děkuje manželovi, platí za sezení a odchází znovuzrozená novým vhledem do problému. Došlo ke společenské integraci. Nadále je poskytována odborná podpora. Manželka bude dodržovat plán, časovou osu ve vztahu a vědecká doporučení dle nejnovějších poznatků.

Může se ale také stát, že se manželka nevědecky naštve. Vztah končí s příchodem odporu a vzteku. Je označena za původce problémů. Nemá pravdu. Dostala diagnózu a nádavkem nadávky a pocit viny. Do pohybu se uvedou zvláštní síly, nad kterými experti ztrácí kontrolu.

Kde se problémy vzaly? Vyskočily z černé skříňky? Proč taková pomoc nepomohla? Jak to, že tady věda selhala? Zajímá to někoho? Odborník je přesvědčen, že dělá vše správně. Wellbeing manželky byl však narušen. Možná se jedná o nežádoucí účinek léčby. Ale o tom raději potichu, počkejme si na další studie…

Vypadá to, že ve vysoké politice a médiích probíhá neustálý rozvod. Vyjádření aktérů nemizí v koši s “bordelem co upad“ po snídani na podlahu. Zůstává vtisknut do nevědomí našich Já v sociální síti. Čeká na příležitost celoplošně zpestřit naše vztahy. Možná ještě není tak zle. Napadlo nás, že pomůžeme příkladem z praxe. Vyjádření z reálií skutečných rozvodů však nejde publikovat. To by spadla brada i otrlým mediálním expertům a expertkám.

Není vůbec důležité, co dělá ve vztahu ten druhý. Stačí se pasovat na majitele pravdy.

Mediální lobotomie je tady. Léčbě šílenství dospělých v posledních letech roste drtivá konkurence. Chlapům, co projdou regresní terapií s Danuší o 360° možná bude dovoleno sbírat i nějaké demokraticky povolené artefakty. Třeba neškodné modely elektroautíček.

Přenechme expertům ze STAN k léčbě i děti a mládež. V případě duševní trýzně se můžou obrátit na jejich krizovou linku.

Po úspěšné záchraně před covidem potřebují podporu, odborné vedení ke společenské zodpovědnosti a behaviorálně posílit duševní zdraví.

Zde končí rychlokurs regresní terapie STAN. Níže se nachází analytický materiál pro čtenáře, kteří mají odhodlání ponořit se hlouběji. Legrace s hranatým Turkem prý definitivně skončila. Máme podezření, že zábava právě začíná.