Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Profesor Pejsek, doktor Kočička a bohyně Kvantita

Zahlcení strachem o zdraví v blahobytu přechází do fáze strachu o živo-bytí. Proplouváme generačním příběhem do nové kapitoly. Mezi řádky je stále připravena vládní ruka dobra a pomoci. Nemyslím zavedení souboru společenských opatření, které mají smysl. Někteří si všimli, že i smysl v čase vědecky globalizoval. Myslím přenášení vládních mentálních stavů, které jsou racionalizovány v mediálním prostoru našeho světa jako vědecky podložený rozum a pomoc.


Diagnóza

Už se nemůžu dočkat pokrokové psychologie. Věřím, že věda vyvine i pro tuto oblast špičkové diagnostické metody, které za minutu řeknou, jaký typ vědomí je v pořádku, kdo je stoprocentní “idiot” a kdo to jenom hraje. Nemůžu se dočkat doby, kdy nejlepší vědomí a svědomí lékaře už nebude vědecké. Někdo ho nabonzuje a úředník nařídí terapii k odstranění dezinformačního myšlení. Vše dle aktualizovaného znění zákona. Koneckonců, když to bude nařízeno, není třeba důvěru v lékaře a lék. Stačí, když další kolega přispěchá s ministerským manuálem a moderní medikací.

Nebude-li dosaženo zadaného cíle snížení společenské nebezpečnosti – nepřizpůsobí-li se lékař, sestřička, učitel, psycholog, právník, policista atd., či nezanechá šíření dezinformací a plácání o etice, bude nařízena dezinformační lobotomie (neurochirurgický zákrok vedoucí k odstranění takové oblasti v mozku). To by mělo stoprocentně vědecky zabrat. Samozřejmě, až jako krajní možné vládní opatření. V nejlepším zájmu zdravé společnosti (jak jinak). Propláceno pojišťovnou v plné výši. Extra silná psycho káva? Scifíčko? Přitažené za vlasy? Jistě.

Dejme si tu práci prolistovat minulé kapitoly v knize vládní pomoci. Podívejme se, jak a z čeho Pejsek a Kočička dort vařili. Povoleno je k tomuto účelu i vědecké myšlení...

Bohyně

Bohyně Kvantita nadměrným vzýváním zpychla natolik, že se snaží svým uctívačům mezi lidmi předkládat zjednodušený řád světa. Profesorům a různým doktorům pravdy ráda falešně poklekne. Jen potřebuje nadále uctívat čísly. Ano, někdy i věda musí přinášet oběti své bohyni. Ta pak pohladí a zašeptá do ouška: “ej, ty můj chasníku vzdělaný a vševědoucí, propůjčuji ti svou moc. Panuj nad živým i mrtvým. Nad dnem, nocí, souší a vodami.” Kvalita, holka zlatá, se mezi těmi procenty a tunou dat nestíhá obracet. Etika, psychika, spiritualita, vědomí a svědomí? Tam se preventivně a očistně raději blije do škarpy.

Víra

Je skvělé mediálně porážet dezinformace stoprocentní vědou, která ale (zvláštní paradox že?) je založena na víře v neomylnost a etičnost WHO, FDA či společnosti Pfizer. To byl přece robustní argument předsedy lékařů v naší zemi a elitní špičky vládní vědy. Data, modely, grafy, reklama. Zdravý rozum byl blbeček upadnuvší do náruče dezinformací a ze 100 jablek se stalo 73 hrušek. Z “nikdy a vždy” se stalo “my jsme mysleli, že”. Ale nechme to už dneska být. Věda je úžasná a v pořádku. S ní nic špatně není. Jen se občas přes všechny své “kontrolní metody” vyvíjí vpřed “lidským způsobem”. O tom by bohyně mohly jistě vyprávět mnohem dýl.

Pravda

Jednůc před lety ně to vysvětlil Jarda na vesnickej zábavě. Tehdá sem tu můdrost tvrdě podcenil. Až teďka ně to řádně (dle principu valašského zenu) docvaklo. “Šeci sa nahrnů na velký kolotoč a jezdíja furt dokolečka. Sranda je v tym, že sa neví, kdo bude proruská lůza a dezinformátor v dalším kole. Tož hlavně klid.”

Jasné, Jarda byl namol. Úplne mimo, vo tom žádná. Od tej doby ale... nic ...mosím valit, abych nedostal po hubě za to nicnedělání. Máňa už na ňa moc řve.

Pííííp – nastupovat, připoutat...

  • Sdílet: