Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Od Chcimíra pro Štindla | Edice Po Lopatě

Nevím jak ctěným čtenářům těchto mých výkřiků, ale mně se neustále zmenšuje počet textů a komentářů na různých názorových serverech, s nimiž se dokážu ztotožnit.


Bývaly doby, kdy jsem souhlasil i s názory redaktorů Respektu. To ale muselo být někdy v době kamenné. Už to moc nečtu. Potřebuju čím dál víc číst něco, abych u toho jenom nenadával a měl z toho pocit, že někde je ještě pár podobných pitomců, s nimiž se dá souhlasit. Takže jsem v zápase o svou psychickou pohodu v poslední době četl hodně Echo24, ale i to jde, co se týká mé schopnosti souhlasit, někdy do kopru. Budu brzy muset číst jenom to, co sám napíšu a stanu se konečně novinářem.

Mám na mysli hlavně dva z aktuálních textů Echa24 o Ukrajině.

Napřed napsal pan Weiss krátkou větu, po jejímž přečtení jsem málem spadl ze židle: „Každý, kdo si zachoval provozuschopný mozek, vidí, že „chcimíři“ fakticky chtějí, aby se Ukrajina vzdala.“ A pak napsal pan Štindl text: „Můžete mi ten mír trochu vysvětlit?“

S radostí, pánové! Vezmu to obojí jedním vrzem.

Tak zaprvý. Nebudu se moc crcat se základníma věcma. Nechci, aby se Ukrajina vzdala, pane Weiss. Je mi jasný, že Putin je agresor, i když mi nejni tak úplně jasný, co všechno ho k tomu vedlo, mně teda rozhodně ne. Je jasný, že není a nikdy nebude jasný, jestli amíci na Ukrajině měli ňáký továrny na biologický zbraně, takže si každej může věřit, čemu chce. Platili přece továrnu na gain-of-function experimenty s takovym malym virem ve Wuchanu, že jo, a to bylo nějakejch mrtvejch.

Je mimochodem taky jasný, že ta válka je skvělej byznys pro ty naše správný západní firmy, který maj v představenstvech samý teplý černý ženský, a který za moje a jejich peníze, pane Štindl, přepasírovaný přes nějakej vládní badžet kontrolovanej nějakym élementem, dodávaj na Ukrajinu zbraně, a tam je za krev ukrajinskejch kluků vyzkoušej. To je boží dýl, protože současně konáte dobro. Třeba britská vláda to zaplatí, britská firma na tom vydělá, Evropa skáče blahem a britská veřejnost neprotestuje, protože britskejm klukům se nic nestalo. A na ty ukrajinský sere Bílej Tesák.

Tohle je ještě lepší byznys než nějaký vopíchání vod Fajzra, protože ten blbej covid po dvou letech skončil sám vod sebe, ale tohle, dámy a pánové, tohle můžeme udržet v chodu leta. Je potřeba roztáčet kola. To jen tak na úvod, nebudeme tady přece zpochybňovat základní věci, že jo.

Takže vo co tady de, po lopatě, jak si přejou.

Napřed trocha teoryje, vim, že vědí, ale napýšu to, sem novynář. Každá válka končí jenom dvěma možnejma způsobama. Zaprvý, rozmlátíte protivníka na kaši jako Hitlera v bunkru pod Berlínem. Sme zajedno, že se to Putinovi nemůže stát, dokud se na Krymu nevylodí americká námořní pěchota? A možná ani pak ne? A že takovýho Putinova konce se nikdo z nás nedožije? Doufám, že sme.

Pak už zbejvá jen druhá možnost – dojde k nějaký remíze. Vojska se někde zastavěj a udržuje se statuskvó. Moc konec to není, že jo. Vobčas nějaká přestřelka, ale spíš je klid a mír, protistrany spolu moc nemluvěj a vobě si myslej, že neprohrály. Nejni to úplně dobrej příklad, ale Korejská válka, říká jim to něco, Štindl? Třicátá vosmá rovnoběžka? Rodiny rozdělený na desítky let a jakýs takýs příměří? Po tom všichni toužíme, že jo.

Třetí možnost, jak ukončit válku, neexistuje, pokud se nehodláte vzdát.

Ta druhá možnost v sobě samozřejmě zahrnuje i varyjantu, že ta vojska se zastavěj na tý správný hranici. Řekněme na tý původní, že jo. Ale každopádně, tahle druhá možnost vyžaduje vyjednávání vo nějakym kompromisu, to snad nezpochybněj.

Ví von, co byla Karibská krize?

Taky hrajou roli ty historický souvislostě. Například na takový Ukrajině si myslej vobě strany, že Krym je jejich. A budou argumentovat historií až do pravěku. To byl můj prapraděda Juraj Ivánovič kerej první začal těžit v Sevastopolu pazourky, ty zasranej rusáku. Historii si každej přebere jako Putin s Kárlsonem, že jo. Já to taky umim.

Takže Karibská krize. Asi vědí, že jo, ale někdo možná neví, protože na dějiny druhý poloviny dvacátýho století na našich školách Bílej Tesák taky celkem slušně sere, takže to napíšu. To takhle v šedesátejch letech, za studený války, poslal Chruščov, dej mu pámbu věčnou slávu za ten výstup s botou v óesen, na Kubu rakety a tvrdil, že to je obilí. Najdou si to na vykypédyji. A co udělali Američani? Ty lodě zablokovali a málem byla třetí světová. A proč je zablokovali? No protože když Kastro zavedl na Kubě socyjalizmus nebo smrt, znaj přece to heslo, tak to Američani jakžtakž zkousli, protože konečně co je jim do Kubánců když chtěj umřít. Jenže Kuba byla k Americe moc blízko. Ten blbej Kastro nepřestěhoval Kubu do Černýho moře. Takže na Kubě si klidně umřete v tom svým socyjalizmu hlady, ale žádný rakety tam nebudou a hotovo dvacet, řekl strýček Sam.

Já vim, co mi namítnou, Štindl. Že jůesej sou hodný kluci a rusáci jsou ty druhý. Já s nima trochu souhlasim, ale bohužel je na světě pár lidí, co vůbec nesouhlasej. Rusákovi bylo dost dlouho jedno, co na Ukrajině jede za byznys třeba Bájdnova rodina, že jo, dokud mu ale nehrozilo, že někde u Oděsy bude americká raketová základna. No a to mu hrozí, že jo, to snad uznaj. A musí s tim něco udělat dřív, než tam ty rakety budou, jako amíci s těma loděma na Kubu. Chápou to? Nevim, kerej kokot vymyslel ten nápad Ukrajincům aspoň naznačit možnost členství v NATO. Ale zaslouží zastřelit za úsvitu. Je to stejná blbost jako voblíct se do červenejch hadrů, když dou krmit bejka. Udělaj to jen jednou.

Ukrajina, Štindl, je ruská Kuba. Krym je ruská Kuba. Jenomže v tomhle případě se ty lodě vlastně nezastavily. Pozvánka do NATO sou ty lodě. Koketování s NATO sou ty lodě. Historický vokno, kdy Pobaltí vklouzlo do NATO zatimco Jelcin ležel v Kremlu pod stolem vožralej se nebude vopakovat. Na celou slavnou Ukrajinu v Evropský unii se může rusák vyprdnout, protože únyje nemá zbraně a její největší problém sou prdící krávy. NATO je ten ruskej problém a stačí jen malá schopnost nadhledu, aby to pochopili. Sem na jejich straně, Štindl! Ale jestli si tady někdo myslí, že Ukrajina je přece nezávislej stát a může si dělat co chce, tak se proboha vzpamatujte. Mohla si Kuba dělat co chtěla?

Není vůbec důležitý co si myslej voni, Štindl, já, Vondra nebo kdo. Důležitý je, co si myslí v Kremlu a ve Vošingtnu. Může se nám to nelíbit. A můžeme to zkusit nějak vyřešit, silou na Donbase nebo třeba že Putina sejmem, ale jednak na to nemáme a hlavně já bych měl neska už strach, kdo přijde po něm. Ty doby, kdy jsem si myslíval, že po kokotovi přichází někdo trochu lepší, ty už minuly, že jo, Fiala, že jo Rakušan. Nechci se rouhat, ale abychom na Putina ještě jednou nevzpomínali jako na někoho, s kym se dalo vobčas mluvit.

Zpátky k vjecy

Víte proč dostala Ukrajina pozvánku do NATO, pane Štindl? To přece nebylo v našem evropskym zájmu ne? Jestli to nevědí, poslechnou si Kajzrovu debatu, tam jim to vysvětlej.

Ten chytrák Vondra v tý debatě mele, že nechce mít Putina na slovenskejch hranicích. No já ho tam taky nechci, že jo. Ale ty rusáci musej s někym hraničit, když už sou s náma na planetě, pokud je tedy neumíme vybít do posledního jako slepice s ptačí chřipkou. Tak ať hraničej s ukrajincema, ne? To je v našem zájmu, ne? Ukrajinci se vzdaj jadernejch zbraní, ne? V našem „českym“ zájmu je mít mezi rusem a náma nárazníkový pásmo. Tak proč je proboha verbujeme do NATO? Proč je jasně neodpálkujeme? Proč jim neřeknem, že je nechcem?

Já jim řeknu proč. Protože to nejni v americkym zájmu. Timhle způsobem si rozšiřuje američan svojí zónu vlivu a zóna vlivu se pozná hrozně snadno, je to podle adresy dodavatele na faktuře za stihačky.

Nejsme bez viny, my američani, viděj, Štindl? Ale asi neviděj, spíš si myslej, že sem vůl, že jo?

Mimochodem, jak to že si naše vládní delegace nepodávaj dveře u Trumpa? Dyk to byl a zase bude prezident, chce zrušit NATO (vim, co si myslej, taky si to myslim), a měl skvělý vazby na naši zem. Kerýho jinýho americkýho prezidenta znaj, aby měl český příbuzný? Našim zájmem nejni jezdit do Kyjeva, ale za Trumpem a pěkně mu valit do hlavy ty naše zájmy.

Války nevyhrávaj silný kluci, vědí?

Silný kluci vyhrávaj bitvy, války vyhrávaj chytrý kluci. Ale chytrý kluci taky válkám předcházej a dyž to poserou, tak sou z nich hloupý kluci a silný kluci dou na smrt. A to se stalo v Kyjevě. Proč, to je na historický debaty a je to jedno, ale je potřeba to zastavit, dokud tam ňáký kluci eště sou.

Má pravdu, Štindl, když říká, že žádnej mír nebude. Jasně, že teď nebude. Já sem chcimír a vidim to taky. Když se rusák po roce konečně vyhrabal vod Avdijivky jako kdysi vod Stalingradu, tak já jim řeknu, nechci malovat čerta na zeď, že budeme možná rádi, když zastaví v Kyjevě. Mír se nabízí, dyž ste v laufu, jinak se tak nejvejš žebrá o příměří. Teď má pravdu každej, kdo říká, že tam musíme futrovat granáty, já chcimír taky lepší nápad nemám. Ale až to silný kluci ukrajinský zastavěj, tak chytrý musej začít jednat a hloupý i chytrý ukrajinský holky rodit. Takhle jednoduchý to je.

A teď, jak by měl ten mír vypadat? Já jim povim – je třeba se dohodnout na tom, kudy povedou ty hranice, že jo. Na tom to nejdřív zadrhne. A druhá věc sou ty slavný bezpečnostní záruky. A voni by Štindl chtěli vědět, co bude po dosažení míru a vůbec. Jak to Rusko ukolébáme v tom multypolárním světě. Jak si to jako Chcimír představuju. A na to jim řikám, že nevim. Vo tom je snad to vyjednávání ne? Ale dyž se nevyjednává a jediný zprávy, který máme o jednání, sou, že ho svého času zakázal Borys Džonson, tak co si má takovej pitomej Chcimír jako já myslet vo naší ochotě ten konflikt nějak ukončit? Úplně rozumim, že nechtěj jednat Ukrajinci. Ale my? Na co vlastně máme ty polityky?

Psychopatka, t.č. ministryně obrany
Psychopatka, t.č. ministryně obrany

Mimochodem, co kdyby se taky jednou někdo zeptal těch lidí, co tam žijou? Že by tam třeba naklusali pozorovatelé naší slavný óesen, dyž je to tak užitečná organyzace, a udělalo se na Krymu „pod jejich patronátem“ referendum o sebeurčení? Blbej vtip, já vim, Vondra by hned mlel o mezinárodních hranicích. Něco jim povim. Mezinárodní hranice jsou k prdu, protože je taky možná namaloval nějakej britskej oficír pravítkem. Důležitý sou hranice jak je chtěj lidi. Takže referendum, čistě teoretycky. A zase vim, co mi řeknou. Že se referendum dá zfalšovat. Jasně že dá, jako korespondenční volba. A na to jim řikám, že když Ukrajina neumí na Krymu zfalšovat referendum ve svůj prospěch, tak čí je Krym?

Vědí vo čem je stát, pane Štindl? Stát je vo kontrole hranic. Vo ničem jinym nejni. Dyž vám tečou přes hranice ruský mongolové nebo dotovaný elektroauta z východu případně bubáci z jihu, tak ste hovno stát. Ste cednik. Ale to se nám nemůže stát, že jo.

Nechtěl sem je naštvat, pane Štindl. Já vim, že to myslej dobře. Já to taky myslim dobře, i když si to možná nemyslej. Jenže dyž se spolu lidi nebavěj a jen se mlátěj po palicích, tak to neskončí nikdy. A vim, že si myslej, že sem úplnej dement. Klidně to napíšou. Já si to přečtu (radši než Respekt). Vo tom to je.

  • Sdílet: