Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Na to už se nedá koukat aneb Jak jsem sháněl oční kapky


Jsem zdravý, zdravotní péči nečerpám, potíže se snažím řešit svépomocí, na medicínu nespoléhám. Občas ji ale přece jen potřebuji. Už pár týdnů mě trápí zánět v oku, k pálení se přidal i hnisavý výtok. Podobné potíže už jsem kdysi měl, pomohly antibiotické kapky od kamarádky oční lékařky. Když jsem jí popsal potíže (neprofesionálně na dálku, nechci nikoho zatěžovat), doporučila Floxal. Vystavil jsem si recept a vyrazil do nejbližší lékárny na Praze 6. Ochotná paní magistra sdělila, že nemá, nahlédnutím do PC zjistila, že není ani v lékárnách velkých nemocnic, neví, kdy bude, není alternativa. S přivřeným levým okem jsem navštívil ještě jednu lékárnu, další obeslal mailem. Odpověď přišla obratem:

„Hezký den přeji pane doktore,

bohužel nemáme, je tam hlášený výpadek... bohužel není dostupné ani nic jiného ve stejné ATC skupině. Nicméně obnovení dodávek bylo hlášeno ke konci ledna (dnes je 6. 2. 2023), což dává naději, že by se každým dnem mohly objevit, pokud si budete přát, můžu Vám je dát do záznamu a informovat Vás až budou naskladněny.

Děkuji, přeji hezký den.... XY“

Za vakcíny proti covid (o jejichž účinnosti a bezpečnosti lze s úspěchem pochybovat) zaplatil náš stát do května 2022 přes 12 miliard korun. Astronomické výdaje pokračují. ČR se nepřidala k sousedním zemím, které už další vakcíny odebrat nechtějí. Ministerstvo zdravotnictví místo toho na podzim rozjelo novou proočkovací kampaň za 50 miliónů korun...

„Zájem o očkování je od března 2022 mizivý. Od té doby bylo podáno jen 246 tisíc dávek. Mezitím však dorazí další miliony vakcín. Jen Pfizer dodává každý měsíc přes milion dávek, v některých měsících i 1,5 mil. kusů. Vláda se pokusí miliony dávek za miliardy korun někomu darovat, nebo je zlikvidujeme. To také přináší výdaje, naštěstí prý už ne tak vysoké...,“ píše Rozalio.

https://rozalio.cz/stat-vyhazuje-miliardy-zatimco-lide-stale-vic-chudnou/

Mám smůlu, že potřebuji obyčejné oční kapky a ne experimentální vakcínu proti Covid. V psychosomatice platí, že každá nemoc je informace. Každou nemoc popisuje nějaké lidové přísloví. Zanícené oko mi hlásí, že na to, co předvádí vláda a ministerstvo zdravotnictví, už se nedá koukat... nebo také "zbyly mu oči pro pláč... oko za oko...."

  • Sdílet: