Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Jak přijít ke sto miliónům korun

Tohle prosím nezkoušejte!


Je to jednoduché. Stačí vytvořit spolek, jehož členové budou dva roky pronášet empatická slova, a ukazovat své krásné lidské vlastnosti a dovednosti. A pak čekat. Zde je pár příkladů.

Vyslovím názor k diskriminaci neočkovaných:

„Když bude v restauraci někdo, kdo nebude mít QR kód nebo covidový pas, kdo tam evidentně nemá co dělat, tak hostinský může zavolat policii. Pro mě je to ekvivalent, jako by někdo byl opilý a začal se rvát. Tak ho vyhodím, nebo majitel zavolá policii, a ta ho vyvede.“

Ukážu pevný neomarxistický postoj k odborné konferenci, kde zazněly i jiné vědecké názory, než vyznávám já:

„Je těžko uvěřitelné, že se v ČR může něco podobného odehrávat. Jedná se o snůšku dezinterpretací, dezinformací, a otevřených lží.“

Sdělím pobouření nad odborným názorem uznávaných imunologů a virologů, který se ale liší od oficiální linie:

„Jeho vyjádření je zcela nesprávné po stránce medicínské, lidské i etické. Je nebezpečné a není založené na vědeckém poznání.“

Zásadově trvám na dalších dávkách očkování včetně mladých lidí:

„Ze studie (myšlena studie Pfizeru u dětí nad 12 let) vyšla stoprocentní účinnost.“ Že účinnost proti omikronu u dětí je téměř nulová, velkoryse zamlčím. To, že riziko vakcín pro mladé je vyšší než přínos, ve jménu kovidistické ideologie přehlédnu.

Nebo odhadnu, že bez očkování by zemřelo třiapůlkrát více lidí. Původně jsem chtěl napsat, že třistakrát, ale uklízečka, která si přečetla mé výpočty na tabuli, mě upozornila, že pak by vymřeli všichni obyvatelé ČR.

Nebo s kolegy vytvořím model zvaný PES, podle něhož bychom nosili roušky do skonání světa, a život by se nikdy nevrátil do normálu, protože v modelu „zapomenu“ na stupeň nula. (Mimochodem, za poslední rok jsme dosáhli stupně „1“ jen na 10 dní. I nyní, kdy téměř žádný Covid není, bychom měli podle geniálních autorů PSA pořád stupeň „2“).

Fantazii se zkrátka meze nekladou. Vláda je aktivitami spolku nadšena. A pak jednoho krásného dne dvěma laskavým lidem z tohoto uskupení přistane na účtu 100 miliónů korun českých na koupi zámku. Dárce zřejmě ocenil jejich ideovou pevnost a kovidistické nadšení, s nímž káceli les a na létající třísky nehleděli. (Ale mohlo jít samozřejmě i o jiné zásluhy, o nichž toho moc nevíme). To, že se z dárce vyklube jeden z největších podvodníků dnešní doby, to je zase jiná pohádka. Nebo ne? Sedá vrána k vráně?

Přeji krásný víkend. VČ

P.S. Teprve když jsem dopsal tento blog, objevila se další šance, jak přijít k pěkným prašulím. Stačí bonzovat nepohodlné názory (říká se tomu fact-checking, což zní lépe a honosněji než „udavačství“) nebo psát v médiích jen to, co chce vláda slyšet.

Mezi tyto dobré lidičky bude možná rozděleno 150 milionů korun. Z našich peněz – z peněz daňových poplatníků. Sami si zaplatíme své umlčování. Dokonalé. Orwellovské.

P.P.S. Už hledám jméno pro spolek, který založím. Název MESES už je obsazen. Zkusím SERES.

  • Sdílet: