Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Jak fungují skvělá německá opatření?


Zatímco u nás v současné době nemáme žádné kovidistické¨restrikce (zaplať pánbůh), naši vyspělejší němečtí sousedé stále pociťují jejich blahodárné účinky. Mají od 1.října až do 7.dubna povinné nošení roušek nebo respirátorů v určitých prostorech („vtipně“ přirovnávané k zimním pneumatikám). V některých případech (kultura, restaurace, sport) si mohou vybrat mezi rouškou a negativním testem. Výjimku mají tři měsíce po prodělání a očkování. Čili se stále musí prokazovat kovidpasy. Testují se ve školách. Některá opatření platí plošně v celém Německu, jiná si mohou upravovat podle regionů. Nechybí varování před přitvrzením opatření podle vývoje epidemie.

Němci mají plnou proočkovanost 76 %, Češi jen 65 %. Booster německý 74 %, booster český pouze 46 %.

Tož se podívejme, jak jim proočkovanost a všechna buzerační opatření fungují ve srovnání s námi, českými Švejky. Ukážeme si to na počtu pozitivních testů:

Německo má 7,8krát víc obyvatel než my. Mělo by tedy mít maximálně osminásobek našich pozitivních testů. Počet německých případů však při srovnání stoupá od dvacetinásobku až po sedmdesátinásobek oproti ČR.

Napadá mě již tradiční otázka: „Kde asi udělali (opět) němečtí soudruzi chybu?“

Němci to musí nějak zdůvodnit, a tak převzali pro aktuální mutaci strašidelné jméno Cerberus čili „Pekelný pes“.

Ještě že je ten virus uvědomělý, a nepřekračuje svévolně německo-české hranice. Nebo máme skvělé pohraničníky a celníky, kteří k nám psovitého vejra nevpustí.

Krásný den přeje VČ.

P.S. Já asi vím, čím je ten rozdíl způsoben, ale nepovím. Jinak by vylezli ze svých děr užiteční idioti z řad provládních „expertů“ a navrhli příslušné kroky, abychom se německým soudruhům opět vyrovnali. A to fakt nechceme, že?

  • Sdílet: