Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Dnes v noci jsem opět nespal. Hlavou se mi honily myšlenky. Ehm, to je příliš silné tvrzení, spíše bych měl říct kraviny. A aniž bych chtěl jakkoli hájit nynější vládu, prostě mi přicházely na mysl výjevy, jak by asi nynější krizi řešila vláda minulá, anonisticko-socanská.

Premiér a ministr zahraničí

Podle průzkumů veřejného mínění by se v různých intervalech vyvěšovaly a sundávaly ukrajinské vlajky. V pondělí, ve středu, v pátek a v neděli bychom stáli neochvějně za Ukrajinou. V úterý, čtvrtek a sobotu by se jezdilo jednat do Moskvy. Výhoda oproti vládě nynější: šetřilo by se s nadávkami „ruský troll“, protože by se mohly týkat i politiků.

Ministr průmyslu, dopravy a financí

Slíbili by dotace na všechno. Na elektřinu, plyn i benzín. Díky jednáním s Ruskem by tři dny v týdnu plyn proudil a ropa tekla, čtyři dny v týdnu nikoli. Podobně jako máme střídavý proud, zavedl by se termín „střídavý plyn“ a „střídavý benzín“. V liché dny by vařili lidé s lichým číslem domu, v sudé dny se sudým. V liché dny by jezdili lidé s lichým číslem SPZ atd. Představivosti se meze nekladou. Politici by samozřejmě nafasovali dvojí espézetky: s lichým i sudým číslem.

Ministr vnitra

Šlo o člověka velmi předvídavého. Vždyť již dávno před energetickou krizí se objevoval na veřejnosti v červeném svetru. (Nemysleme si, že na svetr má patent Markéta Pekari Adamová. Její pronikavý intelekt je shodný s pronikavým intelektem mnoha členů minulého kabinetu, a proto by se zcela jistě stal svetr nástrojem boje proti Putinovi i za minulé vlády). Bylo by vyhlášeno povinné nošení svetru od 1. října. Svetr totiž chrání nejen jeho nositele, ale i ostatní. (Cituji: „můj svetr chrání tebe, tvůj svetr chrání mne“). Bylo by zakázáno mít svetr rozepnutý či povytažený. Městská policie, vrátní a ochranky by nošení svetrů kontrolovaly, nenošení by bylo pokutováno. Kdo by svetr zpochybnil (například objevilo-li by se v říjnu babí léto s teplotami přes 25 stupňů), byl by označen za dezinformátora, frustráta a dezoláta. Odpírači svetrů by byli zakleknuti, spoutáni a předvedeni k výslechu.

Ministr zdravotnictví

Povinné respirátory a kovidpasy by se staly znovu samozřejmostí. Se vší šikanou, která je provázela. Protože je třeba se řídit německými soudruhy z institutu Roberta Kocha. Navíc by ale v zájmu zdraví byla uvedena v platnost nová mimořádná opatření, týkající se „kyslíkové pohody“. Větrat by bylo dovoleno jen v teplých dnech. V chladných dnech zakázáno pod vysokou pokutou. Byla by zřízena speciální policejní linka k nahlašování občanů, kteří mají otevřená okna. Vzhledem k rozmarům počasí by byla vydávána stále nová a nová mimořádná opatření, upřesňující, při jaké teplotě můžeme a při jaké již nesmíme mít otevřená okna. Zda jedno křídlo či dvě. Na kolik centimetrů ráno a na kolik večer. Po pár týdnech by se v tom ani prase nevyznalo.

Připadá vám to nějak povědomé? Chcete to zase? Pak se skočte podívat na www.chcetetozase.cz

Krásné babí léto bez svetru vám přeje VČ

  • Sdílet: