Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Čistá Pavlova rasa

prezidentské volby s příchutí STB

Nevíme jak volby dopadnou, ale rozhodně už teď je víc než pravděpodobné, že s jedním z kandidátu přijde zpátky totalita.


V nenávistné atmosféře vyostřených názorů a stoprocentně správných přesvědčení jsem zapřemýšlela, jak pobavit svoje obecenstvo na sociálních sítích, abychom společně přišli trochu na jiné myšlenky a na chvíli zase schovali kudly do kapes.

Říkám si, co takhle hodit perly sviním a postnout mezi ten gejzír vzteku zas nějaký satirický video?

Co se opřít do tý agrese příznivců generála a natočit instruktáž, jak jít bezpečně volit?

Zauvažovala jsem, zda mam někde ochrannou přilbu nebo nějaký jiný chrániče a už jsem si pomalu režírovala skeč, ve kterém upozorním, že příznivci Babiše v těchto prezidentských volbách opravdu nejsou v bezpečí.

A najednou mi došlo, že to zas až taková nadsázka neni, že to je vlastně pravda. Kam až jsme to došli? Ve světle posledních dnů jsou devádesátky érou opravdový demokracie a svobody. Co máme teď? Jednostranný média papouškující tisíckrát zkomolený a upravený žvásty, skálopevně podporující současnou vládu a propagandu Evropské unie a Bidenovy Ameriky. Nevyvážené zpravodajství, nadržující jednomu prezidentskému kandidátovi už musí vidět i slepec. Rádoby demokráté to ale omluví tím, že na Pávkovi zkrátka není nic negativního. On je ten lepší STBák. On se přiznal.

Pozorovat jásající chartisty a hvězdy české kinematografie, jak volají "komunistický rozvědčík na hrad" je to nejdivnější scifi, co jsem kdy viděla. I to bych ale vzhledem k mediální masírce a známému pořekadlu "koho chleba jíš, toho píseň zpívej" pochopila.

Kam ale směřují politici, redaktoři a pracovníci mainstreamových médií, kteří opovrhují voliči protikandidáta? Kam směřují podporovatelé generála Pavla, kteří si pochvalují kulku v obálce pro Moniku Babišovou, lidé, kteří litují, že ji cituji "nedostala rovnou mezi oči"? Co chtějí ti, kteří schvalují lobování a nemístný (udajně) vtípek faráře z Rokytnice? Dneska je to "jen" výhružnej dopis plnej urážek a blokáda cesty prezidentskému kandidátovi, ale co to bude příště?

Co příznivci komunistického rozvědčíka chtějí? Jeden stejnonázorový stát? Jednu čistou Pavlovu rasu?

Nevíme jak volby dopadnou, ale rozhodně už teď je víc než pravděpodobné, že s jedním z kandidátu přijde zpátky totalita.

Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale budu do smrti bránit vaše právo to říkat.

Voltaire tohle prý nikdy neřekl, ale říkám to já - takhle si představuju svobodu a demokracii.

  • Sdílet: